<
>
Anys 40: Inicis

1940
Jaume Galan, format com a metal·lúrgic en diferents empreses de Barcelona i rodalies, estableix a Terrassa un taller de reparació de maquinària.
1942La manca de recursos provocada per la Guerra Civil (1936-1939) i les dificultats per a importar maquinària derivades de la II Guerra Mundial (1939-45), ofereixen a Jaume Galan la possibilitat de fabricar màquines tan diferents com una màquina per a mesurar la superfície del cuir o un teler circular per a gènere de punt.
1943Fabricació dels seus primeras aspis per als fabricants locals de llana per a labors.

Anys 50: Subsistència i recerca d'un producte diferenciador

1952
Jaume Galan desenvolupa i patenta un sistema innovador de transmissió de les pues per mitjà d'engranatges. Aquesta nova tecnologia s'introdueix a les màquines, ja que aporta una colla d'avantatges respecte la tecnologia existent. Disseny de la seva primra màquina reunidora.
1956 La màquina Molinosa, amb el seu original disseny, és un èxit de vendes per la fiabilitat i la fermesa que suposa el sistema de transmissió prr engranatges.
 

Anys 60: Consolidació

1960
Disseny de la seva primera reunidora-retorcedora d'aros model CR60-64 amb pues accionades per engranatges.
1962 Per primera vegada s'exposen les màquines a la primera fira Expomatex de Barcelona.
1963
Trasllat a novae instal·lacions de 1000 m2.
1967
Primera gran comanda d'exportació de sis màquines per a Argentina.
 

Anys 70: Aposta per la filatura de fibra llarga

1975
Jaume Galan es jubila i constitueix HERMANOS TALLERES GALAN, S.A., cedint l'administració als seus dos fills Jaume i Josep.
1977 Disseny de la contínua de filar sense estiratge per llana de carda model CHSE, destinada al sector de l'alfombra.
1979 Participació a la fira internacional de maquinària ITMA’79 a Milà, on s'exposen els nous desenvolupaments per al torçat i la filatura de fibra llarga models CRR-75 y CHSE.
Aquest mateix any neix el concepte minitwister: la primera retorcedora compacta de poques pues. Es tracta d'una màquina innovadora en el seu concepte, que destaca por la seva versatilitat i s'adapta a les necessitats del mercat.
 

Anys 80: Internacionalització

1980
Disseny de la seva contínua de filar amb falsa torsió per llana de carda model CHFT, destinada a la fabricació de títols fins de llana. Neix l'associació espanyola de fabricantes de maquinària tèxtil AMTEX, de la qual GALAN n'esdevé membre fundador.
1982
L'empresa augmenta de forma significativa la seva presència internacional, exposant els seus productes en fires per tot el món.
1983
Diseseny de la seva primera bobinadora de precisió model CAP83.
1987
Desenvolupament del canvi automàtic de bobines per a millorar l'eficiència i la seguretat de les retorcedores amb bobines de gran format.
 

Anys 90: Anys difícils de transició als fils tècnics

A causa d'una gran crisi del sector tèxtil, l'empresa es veu obligada a reinventar-se i a elaborar nous productes per a mantenir la seva presència en el mercat.

1993
Desenvolupament de la seva primera instal·lació per al torçat i bobinat de Baler Twine, que es completa amb l'innovador disseny del canvi automàtic de bobines per al model CRG i la rebobinadora automàtica de precisió model BBA.
1995
Disseny i desenvolupament d'una gamma de màquines per a filats de fantasia, modelo CRF. Aquest mateix any es fabriquen les seves primeres màquines amb aro Ø 400 mm.
1997
Subministrament de 12.000 pues model CHEP per a una filatura de cotó a Romania.
1999 Les diferències en la gestió de la companyia porten a l'escissió de la societat. Com a continuadora de la filosofia original neix la nova societat GALAN TEXTILE MACHINERY, S.L., dirigida per Josep Galan.
 

Anys 2000: Aposta per la qualitat

L'empresa viu un profund procés de modernització i reestructuració, alhora que es professionalitza la seva gestió.

2000
S'implanta i homologa el SGC, ISO 9001:2000.
2001
Disseny i comercialització del model UNI 1x1, la seva primera màquina reunidora-retorcedora modular d'una sola pua-motor.
2002
Disseny i llançament del model MULTI, donant més versatilitat a l'extensa gamma de retorcedores.
2003
Es dissenya i comercialitza la nova rebobinadora model BBCA.
2004
Se redissenyen les retorcedores models PR y CR.
2005
Disseny de la màquina de doble torsió en línia con aro model UpTwister.
2008
En plena crisi, GALAN rep una de les comandes més importants fins al moment per part d'un fabricant de cintes transportadores dels Estats Units.
 

Anys 2010: Modernització de l'empresa

2010
Josep Galan cedeix la gerència de l'empresa al seu fill Xavier Galan, que representa ja la tercera generació.
2011
Disseny i llançamernt del nou encarretador model EPCA.
2012
Edificació d'un showroom de 500 m2 i un laboratori de proves i assajos totalment equipat.
2014
Disseny i comercialització de la retorcedora d'aletes model RTA.
2015
El mateix any que l'empresa fa 75 años mor Josep Galan, responsable de la transició als fils tècnics, de la implementació del sistema de garantia de qualitat y l'encarregat d'assentar les bases de la modernització de l'empresa. Es redissenya i fabrica de nou una màquina per a filatura, després de trobar-se descatalogada durant més de deu anys.
2016
Disseny i llançament d'un dispositiu de lubricació de fils tipus kiss-roll, models KR750 y KR1500.
 

és una marca registrada
de la societat Galan Textile Machinery, S.L.
Aquesta web utilitza galetes tècniques pròpies, i de tercers per realitzar l'anàlisi de navegació dels usuaris. Algunes funcionalitats d'aquesta web podrien no estar disponibles sense aquestes galetes. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. X